Algemene Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie eigenlijk?
Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan op voorschrift van de huisarts zijn, een specialist of een bedrijfsarts. 

Vanaf 2006 is fysiotherapie voor iedereen vrij toegankelijk geworden en kunt u zich ook zonder verwijsbrief aanmelden. Een verwijsbrief is wel nodig als de fysiotherapiebehandeling aan huis moet plaatsvinden en bij bijzondere aandoeningen. 

De fysiotherapeut is bij uitstek de specialist in beweging.
Fysiotherapie kan helpen bij verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld pijn, bewegingsbeperkingen en spierzwakte. Vooral klachten van het bewegingsapparaat, zoals rug- en nekpijn en problemen met andere gewrichten komen vaak voor. Daarnaast speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij de revalidatie na ongelukken, operaties of tijdens en na ziekte.

Ook kan fysiotherapie helpen bij het voorkomen van klachten door houding en bewegingen. Binnen de fysiotherapie zijn er veel specialisaties ontwikkeld. Aan de hand van steeds nieuwe inzichten zijn voor bepaalde deelgebieden van de behandeling of voor bepaalde categorie patiënten behandelmethoden ontwikkeld.