Medical Taping

Medical Taping zorgt voor extra ondersteuning van een gewricht, spier of weefsel omdat de tape de opperhuid een stukje optilt van de pijnlijke onderlaag. Daardoor ontstaat ruimte waardoor de druk en de spierspanning op de pijnlijke plek snel afneemt. Dit zorgt voor de activatie van het lichaamseigen herstelproces. Daardoor zal de spier- en gewrichtsfunctie verbeteren. De pijn verdwijnt en het bewegen wordt makkelijker.

Wanneer wordt medical taping toegepast?

Medical taping wordt veel gebruikt in de topsport maar ook bij klachten die u hinderen en beperken in het dagelijks leven waaronder klachten aan de enkel, knie, schouder en elleboog. 

Er worden verschillende tapetechnieken toegepast, waardoor diverse effecten bereikt kunnen worden. De antiallergische, vochtbestendige, ventilerende en huidvriendelijke tape kan een paar dagen achter elkaar gedragen worden. 

U kunt er gewoon mee douchen en sporten. Op die manier is het mogelijk om 24 uur per dag te behandelen, waardoor een weefseltrauma sneller kan herstellen. Soms kunt u jeuk aan uw huid krijgen na het aanbrengen van de tape.  Als deze jeuk blijft, kunt u de tape beter weghalen. Geef dit wel aan bij uw fysiotherapeut.

Een aantal voorbeelden waarbij taping goede resultaten kan geven: